Plzeňský kraj na Street Party 2008 v Bruselu

17. června 2008 11:11, aktualizováno 28. listopadu 2012 11:23, Mgr. Zbyněk Prokop

 

Ve čtvrtek 12. června 2008 se v Bruselu uskutečnila již druhá Street Party, kterou spolupořádal také Plzeňský kraj. Letošní akce tak navázala na úspěch loňské akce, která byla spojena se slavnostním otevíráním Českého domu, kde má kancelář také zastoupení našeho kraje. Možná právě úspěch loňské akce přilákal na letošní Street Party zhruba 3000 návštěvníků navzdory deštivému a chladnému počasí.

Street Party v Bruselu - plno u hlavního pódiaStreet Party v Bruselu - zaplněná ulice Caroly

 

Nicméně hlavní podíl na vysoké návštěvnosti především cizojazyčných návštěvníků z evropských institucí a bruselské veřejnosti měl určitě atraktivní program, jehož součástí bylo také vystoupení kapely Mandrage, kterou na akci pozval právě náš kraj.

Street Party v Bruselu - vystoupení kapely Mandrage

 

Na stánku pak nemohla chybět ikona Plzeňského kraje – pivo, které si návštěvníci velice pochvalovali.

Street Party v Bruselu - stánky se otevírají...Street Party v Bruselu - stánek Plzeňského kraje

Na průběh prezentace kraje pak přijel dohlédnout člen Rady Plzeňského kraje Ing. Mgr. Pavel Karpíšek, který využil návštěvu v Bruselu rovněž k setkání s kolegy z dalších krajů.

Kromě samotných návštěvníků Street Party si místní veřejnost mohla udělat představu o akci a České republice také díky solidní publicitě - článek, který o Street Party vyšel v jednom z nejčtenějších bruselských periodik The Bulletin si můžete přečíst v příloze; akce byla také odprezentována v televizi TV Brussel a na rádiu FM Brussels.

Soubory ke stažení