Nově otevřený Domov seniorů Anavita nabídne péči pacientům s alzheimerovou chorobou

obrazek
18. února 2016 15:19, aktualizováno 16:15, Mgr. René Zeithaml

Hejtman Václav Šlajs a radní pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz se zúčastnili 18. února 2016 slavnostního otevření specializovaného Domova seniorů společnosti Anavita. Domov nabídne 142 lůžek klientům s Alzheimerovou chorobou a také vytvoří 80 pracovních míst.

„Postarat se o staré a nemocné je povinností celé společnosti. Proto vítáme otevření takového zařízení, které umožní důstojný život téměř sto padesáti nemocným a seniorům," uvedl při zahájení Václav Šlajs.

Poptávku po speciální péči potvrdil také radní Zdeněk Honz. Zatímco v Domovech pro seniory klient čeká na zařazení dny a týdny, pak v Domovech se zvláštním režimem se čeká týdny až měsíce. A právě proto je po zařízeních se specializací jako Anavita velká poptávka."

Bezbariérová čtyřpatrová budova v komplexu bývalé plzeňské papírny poskytne celkem 142 lůžek situovaných do dvoulůžkových pokojů. Komplexní péče nabídne komfortní multifunkční prostory pro vzdělávání, aktivizaci i odpočinek. Součástí areálu bude také pobytová zahrada s biotopovým jezírkem, přístupná i imobilním klientům. Domov seniorů zajistí komplexní čtyřiadvacetihodinovou péči pod lékařským dohledem, nabídne domácí atmosféru s lidským přístupem, bohatý terapeutický i aktivizační program. První klienti se v domově ubytovávají nyní, zhruba rok od zahájení stavby.

Společnost Anavita provozuje síť sedmi specializovaných zařízení Anavita po celé České republice. V roce 2017 se s 1.500 lůžky celkem stane největším poskytovatelem péče pro klienty s Alzheimerovou chorobou v České republice.

Fotogalerie: