Nejsme pověrčiví - VIII. ročník Czech Street Party v Bruselu v pátek 13.6.2014

obrazek
26. listopadu 2014 11:32, aktualizováno 10:32, Mgr. Zbyněk Prokop

Ačkoli pověry neříkají o pátku třináctého nic povzbudivého, organizátoři se toho nezalekli a již VIII. ročník tradiční akce Czech Street Party v Bruselu se uskutečnil v pátek 13.6.2014. A jako v přechozích letech proběhla akce úspěšně a potvrdila reputaci největší české akce pořádané v Bruselu. Na letošní akci vystoupily české kapely:

17.30   Pitch Bender
18.30   Zrní
20.00   Eddie Stoilow
21.30   Wohnout

Kromě hudby byly pro návštěvníky akce připraveny regionální speciality na stáncích jednotlivých organizátorů – na stánku Plzeňského kraje samozřejmě nechybělo naše tradiční pivo, což ocenil i velvyslanec ČR při EU Martin Povejšil, který jej přišel ochutnat před svým zahajovacím projevem. Kromě toho byla pro tuto akci domluvena společná propagace s městem Plzní za účelem propagace projektu Plzeň-Evropské hlavní město kultury 2015, která fungovala neformální pozvánka na příští rok. Hlavně mezi malými návštěvníky měl pěknou odezvu flašinetář na chůdách, přicházející hosty potom zaujala 3D instalace plzeňského komiksu, umístěná na panelech v dolní části ulice, kde se akce konala.

V tuto chvíli je v přípravě již další ročník akce, který by měl proběhnout 12.6.2015 a kde by se měla zopakovat vzájemná spolupráce města a kraje na prezentaci projektu Plzně jako Evropského hlavního města kultury 2015.

Ještě pro úplnost doplníme, že organizátory letošního ročníku byly kromě Plzeňského kraje:
Stálé zastoupení ČR při EU, CZELO, České centrum Brusel, Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Královéhradecký kraj, Karlovarský kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina a Město Kladno a generálními partnery akce potom byly společnost ČEZ, a.s., ŠKODA AUTO – Škoda import Belgium,České aerolinie a Hotel Renaissance Brusel.

velvyslanec ČR při EU Martin Povejšil na stánku Plzeňského krajepropagátor Plzně - Evropského hlavního města kultury 2015plná ulicezaplněná ulice druhým směrem

Soubory ke stažení