Nejlepší cukráři jsou z horažďovické odborné školy

obrazek
27. března 2018 18:39, aktualizováno 17:39, Mgr. Jana Filípková

Již po sedmé proběhla v úterý 27. března 2018 soutěž pro žáky středních odborných škol v prostorách Střední školy Horažďovice pod názvem „Horažďovický větrník“. Letošního ročníku se zúčastnila i náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová.

„Pro cukrářské elévy to je krásná motivace a příležitost k setkání a konfrontaci se žáky ostatních škol,“ prohlásila s obdivem a respektem k pracím mladých lidí Ivana Bartošová.

Soutěžního klání na téma „Významný den v životě dítěte“ se zúčastnilo deset soutěžících, a to z Volyně, Vodňan, Písku i pořádající školy. Letos poprvé i učni z Horšovského Týna.

Toto hlavní téma bylo ještě konkretizováno do tří podtémat, a to „První den ve škole“, „Návštěva v ZOO“ a „První den ve sportovním nebo technickém kroužku“ a úkolem soutěžících bylo vytvořit slavnostní dort batul a dvanáct minizákusků s tímto zaměřením.

Porotu tvořili odborníci z praxe. „Práce všech soutěžících byla velice kreativní a věřím, že vybrat ten nejkrásnější a zároveň nejchutnější výrobek bylo pro porotce velmi náročné,“ komentovala práci porotců Ivana Bartošová. „Předložené prezentace byly opravdu nádherné a vůbec si nezadaly s prací zkušených cukrářských mistrů. Je dobře, že roste nová generace moderních cukrářů!“

Všichni soutěžící odvedli perfektní výkon a porota rozdala body a poté i krásné ceny a poháry pro vítěze. Na bronzových pozicích se umístili soutěžící z Horšovského Týna, stříbrnou příčku obsadili žáci z volyňské školy, zlato pro vítěze zůstalo v horažďovické střední škole, kterou reprezentovaly žákyně Kristýna Kubaňová a Markéta Štěpánková. Gratulujeme!

Fotogalerie: