MURR CZ postaví ve Stodu novou výrobní halu

obrazek
25. září 2015 08:23, aktualizováno 07:23, Šárka Stará

Poklepáním základního kamene byla ve čtvrtek 24. září ve Stodu za účasti člena Rady Plzeňského kraje pro životní prostředí Václava Štekla oficiálně zahájena výstavba haly č. 6 výrobní společnosti MURR CZ, s.r.o., která se zabývá výrobou elektrotechnických součástek pro průmyslovou automatizaci. Firma, zaměstnávající v současnosti asi 650 pracovníků ve dvojsměnném provozu, působí ve Stodu již 15 let a je největším výrobním závodem německé skupiny Murrelektronik. Nová hala za 90 mil. korun přinese pracovní místa pro dalších 250 – 300 zaměstnanců. Postavena by měla být v květnu příštího roku.

Slavnostního zahájení stavby se zúčastnil i zakladatel a spolumajitel německé mateřské společnosti Murrelektronik. Jeho účast byla důkazem toho, jaký má devadesátimilionová investice firmy do nové haly význam z hlediska celé Murrelektronik GmbH, která již 40let celosvětově působí na trhu průmyslové automatizace. 

„Vyrábíme kabely, konektory, spínané zdroje, transformátory nebo relé. Naše produkty najdete ve strojích v Plzeňském Prazdroji, na letišti, našimi významnými zákazníky jsou třeba Škoda Machine Tool, Siemens nebo Schneider," říká manažer správy společnosti Murr CZ Karel Duchoň.  Závod pracuje s nejmodernějšími výrobními technologiemi. Do strojů a zařízení investuje skupina Murrelektronik každoročně 50 - 70 milionů korun. Samozřejmostí je ve firmě i moderní zázemí pro zaměstnance.

Nová hala, kde investor plánuje v budoucnu zaměstnat až 300 nových zaměstnanců, disponuje užitnou plochou 4200 m2, výrobní plocha nové haly je 3100 m2. Hala bude mimo jiné sloužit jako zázemí pro obchodní zastoupení skupiny Murrelektronik pro Českou republiku, společnosti Murrelektronik CZ, spol. s r.o., a jako reprezentativní školicí a předváděcí centrum pro zákazníky Murrelektronik nejen z České republiky, ale i celého světa.

"Jsem rád, že se firmám v našem regionu daří a že se rozvíjejí. I díky tomu se náš kraj může pochlubit velmi nízkou nezaměstnaností. Vítám i to, že společnost MURR CZ začíná spolupracovat se Západočeskou univerzitou a že tak podpoří zájem studentů o praktické otázky a problémy v oblasti techniky,"  říká radní Plzeňského kraje Václav Štekl.

Generálním dodavatel haly se na základě výběrového řízení stala regionální stavební společnost BP STAVBY CZ s.r.o., která již zahájila přípravné stavební práce. Na stavbě haly a okolního areálu se budou podílet i další místní dodavatelé, aby investice i tímto způsobem podpořila zaměstnanost v regionu.

 

Fotogalerie: