Mobilní telefon si za vyplnění kvízu odnesl školák z Plané

obrazek
02. listopadu 2016 08:58, aktualizováno 07:58, Bc. Eva Mertlová

V rámci projektu Kraje pro bezpečný internet si žáci a studenti školských zařízení v Plzeňském kraji mohli vyplnit soutěžní kvíz týkající se nástrah internetu. Každý měsíc pak jeden vylosovaný šťastlivec vyhrává mobilní telefon společnosti Microsoft. V úterý 1. listopadu si svou výhru převzal Ondřej Moravcsík ze Základní školy Planá. Mobilní telefon mu předal Ivo Grüner, náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

"Internet je dobrý sluha, může se ale lehko stát zlým pánem, proto je důležité, aby žáci i jejich rodiče znali nebezpečí, které na síti může čekat. Projekt Kraje pro bezpečný internet podporuje právě zásady správného chování na internetu," uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Hlavním cílem projektu Kraje pro bezpečný internet je zvýšit informovanost veřejnosti o rizicích práce s internetem. Do třetího ročníku projektu je kromě Plzeňského kraje, který má v této oblasti prevence již dlouholetou tradici, zapojeno i všech dalších třináct krajů České republiky.

Pro žáky a studenty je na webu www.kpbi.cz ještě stále připraveno devět e-learningových lekcí, na které až do 31. října 2016 navazoval soutěžní znalostní kvíz a pro pokročilé účastníky také Kvíz PLUS. Po správném zodpovězení otázek z oblasti bezpečného chování na internetu byli soutěžící zařazeni do měsíčních losování. Na závěr letošního ročníku proběhne pak také velké losování o hodnotné věcné ceny od partnera projektu, společnosti Microsoft, a finále Kvízu PLUS.

Do konce měsíce září odpovědělo na všechny otázky soutěžního kvízu správně 7 235 žáků. Z celkem 940 úspěšných řešitelů Kvízu PLUS byl tentokrát vylosován právě výherce z Plzeňského kraje.

Fotogalerie