Mezinárodní soutěž instalatérů a elektrikářů se konala v Sušici

obrazek
07. června 2019 13:47, aktualizováno 12:47, Petra Olivková

Ve dnech 16. a 17. května 2019 pořádala SOŠ a SOU Sušice před radnicí města již 11. ročník instalatérské a elektrikářské soutěže O pohár firmy Systherm a zároveň 3. ročník soutěže O křišťálovou kouli firmy Systherm. Na tento ročník se přihlásil rekordní počet škol v celé historii soutěže, zúčastnily se i zahraniční školy ze Slovenska a Německa, čímž se stala soutěž nejen přehlídkou škol v ČR, ale i mezinárodní.

V obou kategoriích soutěžilo 76 soutěžících ve dvou dnech, jak v teoretické, tak praktické části. Soutěž provázel doprovodný program, kde se mohli zájemci seznámit s moderními 3-D technologiemi. Celá soutěž probíhala na Sušickém náměstí a byla přístupná pro veřejnost. Celková úroveň soutěže byla velmi dobrá, o čemž se mohli návštěvníci přesvědčit. Ve velké konkurenci soutěžících se neztratili ani žáci pořádající SOŠ a SOU Sušice.

Soutěži předcházelo její slavnostní zahájení v sušickém kině 15. května večer, které moderoval známý režisér a herec Jakub Kohák a kulturním vystoupením ho obohatil přední zpěvák a místní rodák Dan Bárta s Illustratosphere.

Děkujeme generálnímu sponzorovi soutěže firmě Systherm, bez které by tato soutěž nemohla být určitě realizována. Díky tomu jsme mohli přiblížit veřejnosti technické obory, o které je v podnikatelské sféře velký zájem. Již teď se těšíme na pokračování dalšího, tedy 12. ročníku, respektive 4. ročníku Poháru o křišťálovou kouli Systherm. Věříme, že tyto akce pomohou budoucím uchazečům o vzdělání na střední škole ve výběru a že si vyberou správný a zajímavý obor s dlouholetou perspektivou.

Výsledky soutěže O křišťálovou kouli Systherm
1. Michal Krčál (SŠS Jihlava); Vojtěch Sklenička (ISŠTE Sokolov)
2. Daniel Jirkovský (ISŠTE Sokolov); Lukáš Pres (SOU Kyjov)
3. Dominik Mařík (SOU stavební Plzeň); Šimon Nečada (SŠS Jihlava)

Výsledky soutěže O putovní pohár Systherm
1. David Rebstöck, Filip Ondráček (oba SOŠ A SOU SUŠICE)
2. Jakub Petržálek, Šimon Kuchař (oba SOŠ stavební Kolín)
3. Matyáš Hanzlík, Nikolas Truc (oba SŠT Zelený pruh Praha)

Fotogalerie: