Kulatý stůl o čerpání strukturálních fondů v Plzeňském kraji a příprava na příští programové období

24. října 2012 14:01, aktualizováno 13:32, Mgr. Zbyněk Prokop

U příležitosti Týdne evropských měst a regionů Open Days 2012 se v Bruselu dne 9.10.2012 uskutečnil seminář na téma čerpání strukturálních fondů v Plzeňském kraji a příprava na příští programové období.

Seminář uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro regionální rozvoj a IT Ivo Grüner a dále se svými prezentacemi vystoupili:

  • Ivana Makovičková, pověřené vedením Úřadu Regionální rady s prezentací o čerpání prostředků z Regionálního operačního programu Jihozápad;
  • Martin Klír z odboru koordinace evropských projektů magistrátu města Plzně s prezentací o stavu realizace Integrovaného plánu rozvoje města Plzně;
  • Arnošt Marks s prezentací k přípravě příštího programového období ve vztahu k možnostem a potřebám krajů a měst;
  • Stanislav Schneidr a David Jirotka, Stálé zastoupení ČR při EU s příspěvky k tématu stavu jednání a příprav na příští programové období na úrovni EU a na národní úrovni v České republice.

Krátký, ale přesto velice cenný, příspěvek přednesl pro přítomné také I. náměstek ministra pro místní rozvoj Daniel Braun, který přítomné poinformoval nejen o stavu jednání o budoucím čerpání, ale také o stavu jednání o potížích s čerpáním prostředků v období současném.

Po prezentacích a přestávce proběhla debata, do níž přispěli také přítomní zástupci Evropské komise, Generálního ředitelství pro regionální politiku.

Mezi přítomnými hosty byli členové Zastupitelstva Plzeňského kraje - Zdeňka Hornofová, František Podlipský a Zdeněk Zezula, kteří přijali pozvání k účasti na letošních Open Days. Delegaci za město Plzeň pak dotvářeli Petr Osvald, člen Zastupitelstva Plzně a člen Výboru regionů EU, a Erich Beneš, vedoucí odboru koordinace evropských projektů magistrátu města Plzně. A v neposlední řadě kolegové z Úřadu regionání rady Regionu soudržnosti Jihozápad.

Přednesené prezentace jsou ke stažení v přílohách pod článkem. Je v nich uvedena také prezentace Jana Přibáně k čerpání prostředků v rámci Cíle 3, na kterou bohužel s ohledem na omezený čas již nedošlo.

Seminář

Soubory ke stažení