Krajské finále McDonald´s Cupu ovládli žáci 33. ZŠ Terezie Brzkové v Plzni

obrazek
29. května 2014 15:13, aktualizováno 14:15, Mgr. René Zeithaml

Na fotbalovém stadionu v areálu 33. základní školy Terezie Brzkové v Plzni se v úterý 27. května 2014 odehrálo krajské finále McDonald´s Cupu v Plzeňském kraji. Sportující žáky přišel podpořit také člen Rady Plzeňského kraje Jaroslav Šobr, který také předával ceny vítězům – týmům 33. ZŠ T. Brzkové, které obsadily první místa v obou kategoriích.

Letos se jednalo již o 17. ročník turnaje v minifotbalu pro žáky a žákyně 1. stupně základních škol České republiky. Týmy soutěžily ve dvou kategoriích – kategorie A – mladší, kategorie B – starší. V obou kategoriích zvítězili žáci školy, na jejímž stadionu se krajské finále hrálo. „Blahopřeji vítězům, ale uznání mají pochopitelně i poražení. Mnoho úspěchů pak přeji družstvu starších žáků, kteří budou bojovat ve finále v Uherském Hradišti," popřál hráčům radní Jaroslav Šobr.

Výsledky krajského finále Mc Donald´s Cupu Plzeň:
Kategorie A - mladší
     1. 33. ZŠ T. Brzkové, Plzeň
     2. ZŠ Bor
     3. ZŠ Přeštice

Kategorie B - starší
     1. 33. ZŠ T. Brzkové, Plzeň
     2. ZŠ Jižní předměstí, Rokycany
     3. ZŠ Komenského, Domažlice

Celorepublikové finále turnaje s názvem "Svátek fotbalu" se hraje 9. a 10. června 2014 v Uherském Hradišti jako setkání vítězů krajských finále z celé České republiky. Podrobné informace o konání soutěže naleznete na www.mcdonaldscup.cz.

Celoroční turnaj v minifotbalu pro žáky a žákyně prvního stupně základních škol České republiky pořádají Asociace školních sportovních klubů ČR a Fotbalová asociace České republiky za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a společnosti McDonald´s ČR. Patronem 17. ročníku turnaje v minifotbalu pro žáky a žákyně 1. stupně základních škol České republiky McDonald´s Cupu 2013/2014 je Theodor Gebre Selassie.

Fotogalerie: