JUNIORFEST v Bruselu - 5.-7.12.2014 v Plzeňském domě

28. listopadu 2014 10:16, aktualizováno 09:16, Mgr. Zbyněk Prokop

Srdečně zveme na další ročník JUNIORFESTu v Bruselu, který se uskuteční od pátku 5.12.2014 do neděle 7.12.2014, jako vždy v Plzeňském domě v Bruselu, Place de Jamblinne de Meux 31, Brusel - Schaerbeek. Letos je pro Vás připraveno:

Pátek 5.12.2014 17,00h
Pojedeme k moři, režie: Jiří Mádl, Česká republika, 2014, 90 min

Jedenáctiletý Tomáš se chce stát filmařem, a když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se natočit svůj první film - o své rodině a kamarádovi. Postupně tak poznáváme jeho tatínka, maminku, babičku, ale i kamaráda Harise, který mu pomáhá s natáčením. Kluci blbnou a užívají si natáčení, ale jen do chvíle než zjistí, že kamera dokáže odhalit i věci, které jsou nepříjemné - například pravdu o jejich spolužačce, kterou Tomáš miluje anebo že mu jeho táta lže! Dvakrát týdně tajně odjíždí místo práce bůhvíkam, ale zapírá to. Tomáš, i když má obavu, že se dozví něco, co bude bolet, se rozhodne tomu přijít na kloub. Netuší, že narazil na rodinné tajemství, které má mnohem hlubší kořeny, než se zprvu zdálo…. Jeho odhalení je šokující i čisté svou neokázalou jednoduchostí a lidskostí.

Po projekci proběhne setkání a autogramiáda s jedním z hlavních dětských představitelů filmu,  sympatickým rošťákem Honzou Maršálem.


Sobota
6.12.2014 17,00h
Nesmrtelná teta, režie: Zdeněk Zelenka, Česká republika, 1993, 95 min

Temperemamentní situační pohádková komedie o vesnickém chasníkovi Matějovi, který náhle pobral rozum a rozhodl se usilovat o ruku princezny Pavlínky, jejíž otec právě o rozum přišel. Než ji získá, musí svést nejednu šarvátku s "nesmrtelnou tetou" Závistí, která spřádá své nekalé záměry a ovládne téměř všechny na zámku. Za přátelské pomoci Rozumu a štěstí spěje pohádka ke šťastné svatbě a k rozuzelní zašmo drchaného klubka zápletek, při němž i Rozum přijde o rozum.

Po projekci se uskuteční výjimečné setkání spojené s autogramiádu s režisérem pohádky Zdeňkem Zelenkou a významnou českou herečkou, jíž byla role Závisti ušita přímo na míru,  jedinečnou JIŘINOU BOHDALOVOU.

Neděle 7.12.2014 16,30h
Princezna a písař, režie: Karel Janák, Česká republika, 2014, 81 min

Horkou novinku z produkce České televize, kterou televizní diváci v Čechách uvidí až na Vánoce, můžete vidět jako jedni z prvních!
Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem. Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Aby si Janek zachránil život, musí z království zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musejí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži i napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách…

Vstupné ke volné, ale z kapacitních důvodů zdvořile žádáme zájemce o nahlášení účasti na adresu: zbynek.prokop@pilsenregion.eu

Těšíme se na Vaši návštěvu!