III. ročník Czech Fashion & Design Weekendu 28.-30.11.2014

obrazek
26. listopadu 2014 14:21, aktualizováno 13:29, Mgr. Zbyněk Prokop

České centrum v Bruselu vás společně se Zastoupeními Plzeňského a Jihomoravského kraje srdečně zvou na třetí ročník módního festivalu Czech Fashion & Design Weekend, který se uskuteční od pátku 28. do neděle 30. listopadu 2014 v prostorách Plzeňského domu v Bruselu. Po loňském úspěšném ročníku dostali letos šanci další návrháři, aby přijeli ukázat svá díla do belgické metropole. Bylo vybráno deset vystavujících, kteří představí bižuterii a další módní doplňky (Brahma sisters a PES), dámské oděvy (značky ODIVI, Marie Mukařovská, Youngpromitive a Markéta Martíšková), sportovní módu (Modest Apparel), keramiku, porcelán či bytové doplňky (Step Blanche a Miloš Němec), studenti Integrované střední školy živnostenské v Plzni přivezou bytové doplňky a módu pro mladé.

Letošní ročník přináší do Bruselu dámskou módu v zastoupení značky ODIVI, založenou Ivou Burkertovou. Šaty, pro každou příležitost, kombinují originální design s pohodlnými textiliemi. Další nadějnou návrhářkou je Markéta Martíšková, věnuje se jak módě pro děti, tak pro dámy. Její oděvy doslova hrají barvami a nejrůznějšími vzory, které vnímá jako reakci na vnější svět. Pozvání taktéž přijala Marie Mukařovská, která tvoří oděvy pro každý den. Její práce je různorodá, vždy však vyniká perfektním zpracováním a citlivým použitím detailů, jak v materiálu, tak i ve střihu. Mezi dalšími tvůrci se představí Youngprimitive, kteří propagují oděvy pro ty, kteří chtějí a mají potřebu prezentovat své názory a postoje, třeba formou originálního potisku. V neposlední řadě bude móda zastoupena značkou Modest Apparel. Jedná se o novou českou módní značku založenou v roce 2011, která se snaží vytvářet fungující lifestylovou módu spojenou s adrenalinovými sporty a hudbou.

Milovníci bižuterie a nejrůznějších módních doplňků se mohou těšit na kousky z dílny Brahma sisters. Zaměřují se převážně na náušnice a náhrdelníky pro energické, elegantní ženy, ale i pro ty, které dávají přednost minimalistickému stylu. Neméně zajímavou značkou je i PES. Vyrábí šperky ze zbytkových materiálů, které zpracovává ručně či pomocí moderních technologií.

Dále se můžete těšit na keramiku z Maříže, ručně vyráběný porcelán či bytové doplňky. Přijedou je představit Step Blanche zastupující dílny českých a moravských návrhářů a lidových umělců. Miloš Němec pak uvede produkty značky HARDDECORE, mezi které řadí autorskou módu, doplňky i designové kousky do bytu. Soustředí se jak na šperky, objekty ze skla a porcelánu, tak i na svítidla či nábytek. Integrovaná střední škola živnostenská Plzeň představí bytové a kuchyňské doplňky. Zastoupena bude i móda pro mladé v podobě plátěných tašek, broží, čelenek a pletených baretů.

Pro více informací týkajících se třetího Czech Fashion & Design Weekend v Bruselu kontaktujte: Lenka Zenklová, email: zenklova@czech.cz, GSM: 0479 372 336.

Nebo můžete sledovat na Facebooku

Datum konání akce:

pátek 28. 11. 17:00 – 20:00

sobota 29. 11. 11:00 – 18:30

neděle 30. 11. 11:00 – 15:00

Adresa: Plzeňský dům 31, Place de Jamblinne de Meux, 1030 Brusel

Vstup volný

Soubory ke stažení