Hejtman navštívil školy v Rokycanech

obrazek
27. října 2015 17:59, aktualizováno 16:59, Mgr. Alena Marešová

Gymnázium a Střední odbornou školu v Rokycanech a Střední školu, Jeřabinová, Rokycany navštívil v úterý 27. října 2015 hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a radní Jaroslav Šobr. Setkali se jak s žáky, tak s pedagogy a prohlédli si také výukové prostory a dílny odborného výcviku.

Na gymnáziu hejtmana přivítala ředitelka školy Drahomíra Rancová a v úvodu setkání představila školu, možnosti studia a také zmínila také úspěšnost přijímání maturantů na vysoké školy. „Naši absolventi si v přijímání na vysoké školy vedou velmi dobře. Studenti mají zájem o studium chemicko-technologických fakult, elektro fakult, medicíny či přírodovědných oborů," uvedla ředitelka. Při prohlídce školy navštívil hejtman spolu s radním některé specializované učebny, laboratoř, učebnu hudební či výtvarné výchovy nebo tělocvičnu. Na závěr návštěvy se hejtman diskutoval s pedagogy gymnázia.

Další školou zřizovanou Plzeňským krajem, kterou hejtman v Rokycanech navštívil, byla Střední škola, Jeřabinová, Rokycany, jejíž žáci připravovali koncem října raut na slavnostní recepci na ambasádě v Paříži, kde se prezentoval Plzeňský kraj. Návštěva školy začala prohlídkou dílen pro praktickou výuku. „Naše škola má velmi dobře vybavené zázemí pro výuku technických oborů Mechanik opravář motorových vozidel - automechanik, Stojní mechanik – zámečník, Obráběč kovů, Opravář zemědělských strojů, Lesní Mechanizátor. Pochopitelně zajišťujeme výuku také v gastro oborech a podnikání," shrnula částečně nabídku oborů Irena Vostrá, zástupkyně ředitele pro praktické vyučování. Dílny pro praktické vyučování jsou dle možností vybaveny moderními přístroji z prostředků získaných z dotací EU. Připravena byla také prohlídka zázemí pro výuku oborů v gastronomii, kde žáci přichystali pro hejtmana a radního malé pohoštění.

Fotogalerie: