Goalballový turnaj „O pohár Doubravky“

obrazek
12. dubna 2018 10:18, aktualizováno 09:18, Petra Olivková

Ve dnech 6. – 8. 4. 2018 se uskutečnilo v Základní škole a Mateřské škole pro zrakově postižené a vady řeči, Plzeň, Lazaretní 25 tradiční sportovní soustředění zrakově postižené mládeže z celé republiky, které je spojeno s goalballovým turnajem „O pohár Doubravky“. Tento turnaj každoročně probíhá pod záštitou starosty ÚMO 4, který do soutěže věnuje pohár.

V pátek proběhlo hromadné rozcvičení s ozvučenými míči - protažení, rozehřátí, průpravná cvičení, drobné soutěživé hry na orientaci v prostoru a nácvik a zdokonalování herních činností jednotlivců. Součástí byly také doplňkové sporty pro zrakově postižené - showdown a laserová střelba.

V sobotu dopoledne jsme se věnovali přípravě na zápasy -  herní cvičení v tříčlenných týmech s výměnou postů, nácvik přihrávek v týmu, pohyb na hřišti, signalizace, taktická příprava a herní situace.

V sobotu odpoledne proběhla předehrávka zápasů goalballového turnaje „O pohár Doubravky“, který vyvrcholil v neděli dopoledne zápasy.

Turnaje se zúčastnila družstva ze škol pro zrakově postižené z Brna, Opavy, Prahy, Liberce a Plzně. Plzeň a Praha ostatní porážely bez větších problémů a nakonec si to spolu „O pohár Doubravky“ rozdaly ve velkém finále. Praha sice v prvním poločase vedla, ale pohár nakonec zůstal v Plzni. Třetí skončilo Brno, Liberec vybojoval čtvrté místo nad omlazenou Opavou. 

Pohár vítězům předal místostarosta ÚMO 4 Plzeň pan Ing. Zdeněk Mádr, kterému chceme touto cestou poděkovat za vstřícnost a ochotu a za milá slova určená závodníkům.

Soustředění finančně podpořil Odbor sportu Magistrátu města Plzně a ceny vítězům věnovala Spektra, v.d.n., Praha.

Ing. Iva Šmrhová, ředitelka školy