Evropské Fórum Plzeň 2015 přilákalo studenty z celé EU

obrazek
12. srpna 2015 11:17, aktualizováno 10:17, Bc. Eva Mertlová

Plzeňská Techmania hostila ve středu 12. srpna 2015 slavnostní zahajovací ceremoniál Evropského Fóra Plzeň 2015, které přilákalo do Plzně stovku mladých lidí z mnoha zemí Evropské unie. Plzeňský kraj zastupovali při zahájení několikadenní akce náměstek hejtmana Ivo Grüner a radní Jaroslav Šobr.

Evropské Fórum Plzeň 2015 je příležitostí k setkání mladých lidí, nejen členů Evropského parlamentu mládeže, kteří se aktivně zajímají o politická a ekonomická témata. V Plzni bude zhruba stovka studentů z celé EU až do soboty formou různých pracovních skupin probírat, hodnotit a debatovat aktuální témata Evropy. Půjde například o imigrační politiku, situaci v Eurozóně nebo obchodování s USA. Debatovat se bude na půdě Metropolitní univerzity Praha - Univerzitní Středisko Plzeň.

"Jsem velice rád, že i v současné době je tolik mladých lidí, kteří se zajímají o politiku. Je to velice důležité nejen právě pro ně a jejich rozvoj, ale také pro celou společnost," konstatoval v úvodním proslovu náměstek hejtmana Ivo Grüner. Dalšími hosty, kteří přivítali mladé studenty, byli Ilona Rožková (Czech-German Future Fund), zástupkyně Evropské komise v ČR Andrea Matušáková, zástupkyně Evropského parlamentu Natalie Šťastná a nechyběl samozřejmě prezident akce Evropské Fórum Plzeň 2015 Alastair Payne.

Fotogalerie