Druhý ročník Czech Design and Fashion Weekend v Bruselu

obrazek
17. prosince 2013 12:02, aktualizováno 11:02, Mgr. Zbyněk Prokop

Zastoupení Plzeňského a Jihomoravského kraje společně s Českým centrem v Bruselu zorganizovali druhý ročník módního festivalu Czech Fashion & Design Weekend, který se uskutečnil ve dnech 29.11.-1.12.2013 v Plzeňském domě v Bruselu

Po loňském úspěšném ročníku dostali letos šanci další návrháři, aby přijeli ukázat svá díla do belgické metropole. Společnými silami bylo vybráno přes deset vystavujících, kteří představí dámskou bižuterii a další módní doplňky (Samodiva, Unosto, Cabriolet), dámské oděvy (značky Leeda, LeAndrea, Belka, AlešBáry, Ateliér Kirké), kabelky a pánské kožené doplňky (Denisa Adolfová). Pro děti jsou připraveny hračky Dots. 

Zastoupení Jihomoravského kraje přizvalo k účasti na módním víkendu obchod POKOJÍK, který je platformou pro krásné a kvalitní oděvy od českých tvůrců. Jeho zakladatelka Andrea Lojkásková přiveze do Bruselu kolekce značky LeAndrea a Belka. Další oslovenou značkou je Samodiva se svými hravými a originálními vlasovými a módními doplňky pro ženy, které jsou stylové a svou osobitost ukazují v každodenním životě. Zastoupení dále pozvalo návrháře Aleše Šeliga, který se svou značkou AlešBáry přiveze dámskou prêt-à-porter kolekci a pánskou originální řadu pro každodenní nošení. Specializuje se také na svatební šaty a společenské šaty haute couture společně s klobouky a jedinečnými kabelkami a bižuterií.

Denisa Adolfová připravila originální instalaci věnovanou dialogu mužského a ženského světa. Mužský svět bude reprezentovat "bureau" v pánském stylu (luxusní obaly na psací potřeby, peněženky, obaly na kreditní karty a telefony, hedvábné kapesníčky s ručním rolovacím stehem do klopy, kožené pouzdro na dopisní papíry a obálky. V rámci Czech fashion design weekendu autorka nabídne zákazníkům dárek - bezplatnou možnost vyražení iniciálů na zakoupený produkt z kůže. Ženský svět bude reprezentován instalací šatníku plného kabelek, tašek a hedvábných psaníček do společnosti (široká řada kosmetických taštiček, kapsiček na doklady, psací potřeby a jiné předměty v různých materiálech od bavlny až po hedvábí.

Nebezpečně chic náramky a přívěsky představí značka Cabriolet, která mimo jiné pracuje i se zbytkovým materiálem a vyrábí náramky na míru. Na závěr se představí Hračky Dots, jejichž autorka Petra Hajská vymýšlí a realizuje vlastní návrhy kvalitních a veselých textilních hraček s rozpustilými výrazy a nezaměnitelným puntíkovým designem

Eliška Buzková ze Zastoupení Jihomoravského kraje při Evropské unii věří, že si letos dárek pro sebe nebo své blízké vybere opravdu každý. 

Zastoupení Plzeňského kraje letos oslovilo Ateliér Kirké, který v Bruselu představí Kateřina Líblová a jehož devízou jsou výrazné barvy a tvary. Ateliér se zaměřuje na dámské oděvy inspirované evropskými mýty a tradicí dávných ženských mystérií.

České centrum v Bruselu oslovilo módní značku Leeda, kterou představí Lucie Kutálková. Leeda je česká originální módní značka zaměřená na limitované a autentické kolekce s osobitým stylem a spolupracující s lidmi, kteří mají vhled do současného designu, architektury, fotografie, filmu a hudby. Značka Unosto také přijala pozvání a zúčastní se víkendu v čele s Terezou Volnou. Sdružení Unosto je platformou pro propagaci mladého českého šperku. Na Czech Fashion & Design Weekendu představí své kolekce hned několik členů Unosto.

Plzeňský dům, ve kterém sídlí Zastoupení Jihomoravského a Plzeňského kraje, kde se bude konat již druhý ročník Czech Fashion & Design Weekendu, byl otevřen v červnu minulého roku. Dům, který se nachází nedaleko evropských institucí, slouží nejen jako zázemí pro Zastoupení, ale ožívá též kulturními, prezentačními a společenskými akcemi, které pomáhají k propagaci krajů v Bruselu.

Pro více informací týkajících se druhého Czech Fashion & Design Weekend v Bruselu kontaktujte: Lenka Zenklová, email: zenklova@czech.cz, GSM: 0479 372 336.

Datum konání akce:

pátek 29. 11. 17:00 – 20:00

sobota 30. 12. 11:00 – 18:30

neděle 1. 12. 11:00 – 15:00

Adresa: Plzeňský dům 31, Place de Jamblinne de Meux, 1030 Brusel

Vstup volný