Delegace Plzeňského kraje navštívila čínskou partnerskou provincii Zhejiang

obrazek
11. ledna 2018 15:18, aktualizováno 14:18, Ing. Milan Kozel

U příležitosti desetiletého výročí od podpisu Deklarace o přátelství, uzavřené mezi Plzeňským krajem a provincií Zhejiang v roce 2007, a na základě osobního pozvání guvernéra této čínské provincie navštívila delegace Plzeňského kraje v čele s náměstkem hejtmana Ivo Grünerem v termínu 11. – 18. listopadu 2017 provincii Zhejiang.

První část pracovního programu proběhla v Šanghaji. Členové delegace navštívili Fakultu designu na East China Normal University, kde jednali o případné spolupráci s Fakultou umění a designu Západočeské univerzity, a také obchodně-podnikatelskou zónu Hongqiao Business district.

Druhá část návštěvy delegace Plzeňského kraje v Číně proběhla v partnerské provincii Zhejiang. Členové delegace byli v sídle provinční vlády oficiálně přijati viceguvernérkou provincie. O prohlubování dobrých vztahů mezi oběma regiony delegace dále jednala s ředitelem Odboru zahraničních věcí provincie a primátorkou města Hanzghou, hlavního města provincie.

Během svého pobytu v provincii se delegace setkala se zástupci odboru cestovního ruchu, odboru dopravy či odboru životního prostředí. Jedním z cílů cesty byla podpora spolupráce na univerzitní úrovni, proto delegace navštívila také dvě vysoké školy – jednak Chinese Academy of Fine Arts, vysokou školu uměleckého zaměření, a dále také univerzitu tradiční čínské medicíny v Hangzhou.

Celý jeden den v programu byl věnován návštěvě města Jianhua, kde byla delegace přijata představiteli města v čele s primátorem. Po tomto přijetí následovala prohlídka továrny na výrobu osobních aut a zachovalé historické městské čtvrti.
 

Fotoalerie: