Akce „Advent dětem“ pobaví celé rodiny a pomůže dlouhodobě nemocným

obrazek
18. listopadu 2014 11:16, aktualizováno 10:16, Mgr. René Zeithaml

Už čtvrtý ročník charitativní akce Advent dětem se bude konat v pondělí 1. prosince 2014 od 17:00 hodin v plzeňském Parkhotelu. Pro malé i velké je připraven zábavný program – Mikulášská nadílka s čertíkem Ferdou, scénky, kouzla, písničky, soutěže ...  Výtěžek ze vstupného půjde do Nemocnice následné péče LDN Horažďovice.

Advent dětem pořádá pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse již po čtvrté spolek Felicitas. Malí diváci si odnesou spoustu dárečků. „Naším cílem je připravit zábavný program pro celou rodinu a zároveň pomoci tam, kde je to potřeba. Vstupné na akci je 50 korun a výtěžek bude směřovat do horažďovické léčebny dlouhodobě nemocných. Chceme zvýšit pohodlí pacientů a usnadnit zdejšímu personálu práci v náročných podmínkách," říká Marcela Šmídová, předsedkyně spolku Felicitas.

Komponovaný program připomene tradici vánočních zvyklostí, zazní v něm mnoho písniček, děti budou mít možnost vysoutěžit si drobné odměny. Pro každého malého návštěvníka pak čert, Mikuláš a anděl připraví nadílku.
Zajímavostí pro návštěvníky pak bude i "balónkové překvapení" – ve foyer budou umístěny v životní velikosti vyvedené figury čerta a Mikuláše vyrobené z balónků. „Věřím, že si děti s rodiči pořídí fotografii s takto netradičními postavičkami. Navíc si každé dítě kromě nadílky odnese i balónek ve tvaru nějakého zvířátka," doplnila Marcela Šmídová.

Po dohodě s vedením nemocnice budou vybrané peníze sloužit převážně na nákup matrací a pomůcek, které předcházejí vzniku proleženin (dekubitů). „Záleží na výši výtěžku. Máme v plánu pořídit antidekubitní matrace, speciální polohovací pomůcky nebo podložky pro přesun pacientů," upřesňuje Marcela Šmídová.

Výtěžek z minulých ročníků putoval na dovybavení dětských oddělení v nemocnicích v Rokycanech, Stodu a Domažlicích.