Ing. Mgr. Pavel KARPÍŠEK (ODS), člen Rady Plzeňského kraje pro oblast zdravotnictví a sociálních věcí

03. ledna 2005 14:28, aktualizováno 13:28,

 

 

Narodil se  26. 8. 1969 v Plzni, ale dětství prožil ve Vejprnicích, kde žije dodnes.

V roce 1987 absolvoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Plzni a dále pokračoval ve studiu na fakultě elektrotechnické Vysoké školy strojní  a elektrotechnické, pozdější ZČU, kterou dokončil v roce 1992.

V témže roce nastupuje na přechodnou dobu jako učitel na základní školu v Blatnicích u Nýřan, ale již po půl roce je zvolen starostou obce Vejprnice.

Tuto funkci  vykonává  další  dvě volební období.  V roce 2001 absolvuje Právnickou  fakultu na ZČU a v témže roce je úspěšný v konkurzu na funkci vedoucího odboru sociálních věcí a zdravotnictví nově vznikajícího Krajského úřadu Plzeňského kraje. Od roku 2003 je členem ODS, kde se stává předsedou místního sdružení ve Vejprnicích  a je též předsedou oblastního sdružení ODS Plzeň-sever. V krajských volbách 2004 je zvolen  jako člen rady Plzeňského kraje pro oblasti sociálních věcí a zdravotnictví.

Pavel Karpíšek je ženatý. S manželkou Radkou  má tři dcery, Adélu, Pavlu a Kláru. Svůj volný čas věnuje především rodině, ale je znám  i jako vášnivý sportovec (fotbal, tenis, lyžování a poslední dobou i golf). Mezi jeho další záliby patří též turistika, myslivost a rybaření, na které však nemá čas.