Zástupci škol si vyzkoušeli pokročilé nástroje softwaru Office 365

obrazek
29. dubna 2019 07:27, aktualizováno 25. dubna 2019 09:23,

Microsoft Sway, Microsoft Forms a Microsoft Flow jsou zajímavé nástroje kancelářského softwaru Office 365, které si zástupci škol přišli prakticky vyzkoušet na seminář „Pokročilé možnosti Office 365 pro školy“.

Seminář se uskutečnil dne 22. března 2019 v budově Krajského úřadu Plzeňského kraje v rámci projektu „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje“. Provázel jím pan Jaroslav Šindler z firmy Microsoft, který zástupcům škol ukazoval, jak může cloudové prostředí Office 365 napomoci při denních úkolech ve škole.

Office 365 je balík služeb a kancelářského softwaru, které poskytuje firma Microsoft. Podporuje snadnou týmovou komunikaci, výměnu souborů, spolupráci na projektech a propojuje samostatné softwarové nástroje s online službami.

Díky cloudovému prostředí Office 365 a jeho aplikacím je možno nejen posílat
e-maily a psát události do kalendáře, ale vytvořit například i školní časopis elektronicky, připravit „písemku“, co se sama opraví nebo si nechat zaslat upozornění, že žák odevzdal úkol.

Na semináři si účastníci vyzkoušeli prezentační nástroj vhodný pro vytváření online časopisů a projektových stránek s názvem Microsoft Sway. Dále nástroj Microsoft Forms, který dokáže tvořit formuláře, dotazníky a rychlé testy, které se sami zkontrolují nebo dají vědět, že je někdo vyplnil a nakonec také nástroj Microsoft Flow, který dokáže automatizovat procesy a zasílat upozornění, když se přidá soubor do složky.

Seminář byl účastníky velmi kladně hodnocen, ocenili zejména praktické informace o nástrojích a jejich využití při výuce.