Regionální infocentrum zahájilo ostrý provoz

obrazek
06. září 2016 15:13, aktualizováno 07. září 2016 14:21, Mgr. René Zeithaml

Regionální infocentrum Plzeňského kraje a Bavorska sídlící na náměstí Republiky v Plzni ve středu 1. června 2016 oficiálně zahájilo provoz. Slavnostního otevření se zúčastnili jak zástupci Plzeňského kraje, tak zástupci Bavorska, ale také další hosté jako například senátor Jan Látka či náměstkyně primátora Plzně Eva Herinková.

Při úvodním proslovu zmínil náměstek hejtmana Ivo Grüner zejména význam spolupráce s Bavorskem. „Naše spolupráce s Bavorskem trvá už 15 let a já jsem rád, že nyní můžeme otevřít společné informační centrum, kde návštěvníci získají informace nejen o Plzeňském kraji a jeho 501 obcích, ale dozví se také o nabídce našich německých sousedů. Je to další krok v naší velmi dobré spolupráci s Bavorskem,“ uvedl náměstek Grüner.

V podobném duchu hovořili i zástupci Bavorska, a to Willi Kilinger, zástupce zemského rady okresu Regen a také Herbert Unnasch, vedoucí společnosti Arberland Regio.

Infocentrum sídlí na náměstí Republiky v Plzni vedle Domu knihy NAVA a otevřeno je návštěvníkům každý všední den od 8:30 do 17:00 hodin.

Fotogalerie: