Prodaná nevěsta pod širým nebem

obrazek
07. září 2018 14:36, aktualizováno 03. října 2018 14:38, Mgr. René Zeithaml

Téměř roční přípravy vyvrcholily v pátek večer 7. září 2018 velkolepým představením opery Prodaná nevěsta na plzeňském náměstí Republiky. Na zaplněném náměstí sledovalo divadelní představení s více jak 350 účinkujícími téměř 10 tisíc lidí. Velkolepé představení přichystali zdarma jako dárek pro obyvatele kraje Plzeňský kraj, město Plzeň spolu s agenturou Nashledanou a Divadlem J. K. Tyla v Plzni v rámci oslav 100 let od vzniku Československa.

Od pondělí 3. září na náměstí Republiky vyrůstalo obrovské panoramatické jeviště s kulisami sahajícími do výšky až 8 metrů a které mělo po obvodu 60 metrů. Proto, aby diváci dobře viděli na celou scénu, bylo jeviště vystavěno stupňovitě od výšky 120 cm až do tří metrů nad zemí. Vedle pódia byly dvě velké LED obrazovky přenášející děj představení.

K sezení měli diváci k dispozici cca tisícovku míst. Další prostor byl určen pro diváky s vlastní židličkou a ke stání. Vedle byly stánky s občerstvením, nápoji a dostatek toalet.

Samotné představení začalo v 19:30 hodin. Opera z roku 1870 v klasickém původním podání se třemi dějstvími a dvěma přestávkami končila těsně před 23. hodinou.

Fotogalerie: