Pracovní skupina Vzdělávání zasedala již podesáté

obrazek
04. října 2018 12:20, aktualizováno 26. října 2018 08:45, Bc. Jan Honomichl

V úterý 4. září 2018 se sešli členové PS Vzdělávání k již desátému jednání. Zasedání zahájila předsedkyně Mgr. Ivana Bartošová, náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu.

Po úvodních administrativních formalitách seznámil Mgr. Petr Duda (KÚ PK) členy PS Vzdělávání s aktuálními informacemi k realizaci projektu „Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Plzeňského kraje“. Informoval o spolupráci s ostatními subjekty, o akcích, které již proběhly a také o harmonogramu dalších aktivit. Mgr. Ivana Bartošová (náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu) vyzdvihla analýzu věkové struktury pedagogů středních škol, která byla předložena Asociaci krajů a školské komisi.

V dalším bloku byl schválen seznam projektových záměrů do 86. výzvy IROP, která je určena pro speciální školy se žáky se zdravotním postižením a školských poradenských zařízení. Výzva byla vyhlášena 30. 8. 2018 a zahájení příjmu žádostí probíhá od 27. 9. 2018.

Dále byla pozornost věnována Analýze vývoje mezd Plzeňského kraje, jenž je prozatím největším výstupem Paktu zaměstnanosti Plzeňského kraje. Analýzu představil Ing. Pavel Beneš z Regionální rozvojové agentury PK. Analýza byla provedena na základě dat ČSÚ a MPSV v časovém kontextu od roku 2005 ve srovnání s ostatními kraji a průměrem ČR. V návaznosti bude také provedena další analýza, jež se bude věnovat napětí na trhu práce podle skupin zaměstnání.

Důležité dokumenty a prezentace z jednání jsou zveřejněny níže v příloze.

 

Soubory ke stažení