Ocenění nejúspěšnějších žáků, jejich pedagogů a škol

obrazek
27. září 2013 07:32, aktualizováno 17. prosince 2013 11:02,

Setkání nejúspěšnějších řešitelů předmětových, uměleckých a odborných soutěží, kteří reprezentovali Plzeňský kraj, se uskutečnilo 25. září 2013. Pozvaní žáci se umístili na medailových pozicích v celostátních a mezinárodních kolech olympiád a na nejvyšších příčkách v národních kolech uměleckých a dovednostních soutěží určených pro žáky základních uměleckých a odborných škol. Mimořádně nadaní žáci přišli v doprovodu svých pedagogů, kteří rovněž převzali děkovné listy a dárky z rukou náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast ekonomiky a financí, pana Václava Šlajse.

Reprezentanti Plzeňského kraje se podělili o své zážitky a dojmy z celostátních a mezinárodních kol soutěží. Nejvýraznější úspěch zaznamenal David Hruška, žák Gymnázia, Plzeň, Mikulášské nám. 23, který získal čestné uznání na Mezinárodní matematické olympiádě v Kolumbii a bronzovou medaili na Středoevropské matematické olympiádě ve Švýcarsku.

Nejúspěšnější řešitelé předmětových a odborných soutěží

Nejúspěšnější účastníci uměleckých soutěží

Ocenění žáci v předmětových olympiádách vysoutěžili pro své školy finanční prostředky z programu Talent 2013. Cílem programu je podporovat a rozvíjet talent a zájem žáků středních škol o přírodovědné, společenskovědní a jazykové obory, rozvíjet péči o nadané děti a mládež ve středních školách a zlepšovat materiální vybavení středních škol pro práci s nadanými žáky. Středním školám jsou hrazeny výdaje určené na nákup materiálu (např. učební pomůcky, vybavení specializovaných učeben, odbornou literaturu). Celkem bylo rozděleno 270 tis. Kč. Nejvyšší částku získalo za úspěchy v Matematické olympiádě Gymnázium, Plzeň, Mikulášské nám. 23. Dalšími příjemci finančních prostředků jsou Gymnázium, Sušice, Fr. Procházky 324 (Soutěž v německém jazyce), Gymnázium Luďka Pika, Plzeň, Opavská 21, Gymnázium, Stříbro, Soběslavova 1426 a Církevní gymnázium Plzeň (Soutěž v anglickém jazyce), Gymnázium Jaroslava Vrchlického, Klatovy, Národních mučedníků 347 (Astronomická olympiáda), Gymnázium, Blovice, Družstevní 650 (Středoškolská odborná činnost).

Seznam oceněných naleznete v sekci výsledky soutěží.