Náležitosti žádosti o změnu PRVK PK v roce 2023

obrazek
25. července 2011 14:47, aktualizováno 17. února 2023 07:12, Ing. Milan Janko

Změny Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje pro rok 2023

Změnou Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje (PRVK PK) se rozumí:
- změna technického řešení návrhu investice nebo modernizace či rekonstrukce vodovodu nebo kanalizace a s tím i související ekonomické řešení zásobování pitnou vodou nebo odkanalizování a čištění odpadních vod v dané obci nebo v její části uvedené v PRVK PK (jiné technické řešení a s tím související i ekonomické řešení musí splňovat jednoznačně prokazatelné optimálnější technické a ekonomické parametry a výstupy, než má řešení navržené v současné verzi PRVK PK).
- změna vyplývající zejména z nových právních předpisů nebo z nových nebo změněných základních podmínek, za nichž byl PRVK PK schválen, např. předpokládaný vývoj kvality nebo kapacity vodního zdroje, průtokové poměry vodních toků (recipientů), nové zdroje znečištění podzemních nebo povrchových vod atd.


Žadatelem o projednání a schválení změny PRVK PK může být:
- vlastník vodovodu nebo kanalizace
- provozovatel vodovodu nebo kanalizace

Žádost o změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Plzeňského kraje má obsahovat:

1) Vlastní žádost s odůvodněním navrhované změny. Žádost předkládá vlastník infrastruktury, případně provozovatel se souhlasem vlastníka. Ostatní subjekty jen se souhlasem vlastníka infrastruktury.

2) Návrh změny karty obce.

Karty obcí a jejich částí jsou zveřejněny na portále Plzeňského kraje (http://prvak.plzensky-kraj.cz/) ve formátu pdf., formulář ve formátu MS Excel vydá na požádání Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor ŽP, viz kontaktní osoby, změna údajů proběhne tak, že texty ke zrušení budou ponechány a přeškrtnuty, nové údaje budou zřetelně označeny odlišnou barvou. Návrh investičních nákladů na realizaci je nutno stanovit podle metodického pokynu Ministerstva zemědělství pro výpočet pořizovací ceny vodovodů a kanalizací č.j.: 14000/2020-15132 ze dne 24.9.2020, odkaz zde: http://eagri.cz/public/eagri/voda/legislativa/metodicke-pokyny/zakon-vodovody-kanalizace/

3) V případě změny PRVK PK týkající se zásadního rozšíření vodovodní nebo kanalizační sítě (zejména v obcích s rozptýlenou zástavbou, při realizaci velmi dlouhých řadů apod.)  je nutno doložit podrobnou analýzu zahrnující pořizovací a provozní náklady na tato řešení s ohledem na možné vysoké podíly nákladů na jednoho dotčeného obyvatele. Totéž se týká i případů ČOV s napojením většího počtu EO než je počet trvale bydlících obyvatel v území připojovaném na ČOV.

4) Návrh změny grafické části pro GIS:

            - přednostně přijímán digitální mapový podklad (formáty dat - koncovky souborů SHP, DGN, DXF, DWG), prosíme vždy o popis co je v které vrstvě (hladině) uloženo - hladina, barva, typ čáry

            - zákres nových staveb do libovolného vhodného mapového podkladu

            - kopie výkresové dokumentace z PD pro územní řízení nebo stavební povolení nebo

            - data z geodetického zaměření realizované stavby


Termín pro přijetí kompletních žádostí na změnu PRVK PK k projednání a schválení v r. 2022 byl ukončen dne 30. 6. 2022.

Termín pro přijetí kompletních žádostí na změnu PRVK PK k projednání a schválení v r. 2023 je stanoven na 30. 6. 2023. Žádosti o změnu podané po tomto termínu budou (s ohledem na nezbytný postup kroků projednání) zařazeny do aktualizace, která bude probíhat až v roce následujícím!


Kontaktní osoby:
Zuzana Voráčková, zuzana.vorackova@plzensky-kraj.cz, tel . 377 195 662

Soubory ke stažení