Den Harmonie Mirošov – IX. ročník Dne otevřených dveří

obrazek
13. září 2019 07:25, aktualizováno 06:25, Mgr. René Zeithaml

V areálu Domova Harmonie Mirošov se uskutečnil 7. září 2019 pod záštitou náměstka hejtmana pro oblast sociálních věcí Zdeňka Honze již IX. ročník Dne otevřených dveří.

Bohatého programu, který byl sestaven z vystoupení obyvatelů Domova Harmonie, dechové kapely Domažličanka, souboru ZUŠ Plzeň – Meteláček, flašinetáře Jana Roháče, taneční školou Filip Gregoriades a hlavní hvězdy Petra Rezka se skupinou Centrum, se zúčastnili nejen obyvatelé Domova Harmonie, jejich rodiny a přátelé, současní i bývalí zaměstnanci, ale i hosté. Na úvod promluvil starosta města Mirošov Vlastimil Sýkora a ředitelka Harmonie Radmila Dortová.

V rámci prohlídek zařízení byla návštěvníkům přiblížena historie i současnost zařízení. Byli informováni o činnosti Volnočasového centra, kde se mimo jiné klienti mohou věnovat ručním a kreativním pracím. Bylo možné se podívat i "osahat" pomůcky, které zkvalitňují život klientů domova. Návštěvníci se dozvěděli spoustu informací z oblasti zdravotně-ošetřovatelské péče. Následovala ukázka ze cvičení s klienty a pojednání o bazální stimulaci, včetně možnosti vyzkoušet si tuto metodu. Prezentace byla zakončena ochutnávkou pokrmů z místní kuchyně.

Po celý den byly nachystané stánky s občerstvením, i drobnými předměty. Pro děti byl k dispozici Dětský koutek, kde si mohly vyrobit různé předměty, soutěžit, pohladit psa, činčily, domácí kozy i se povozit na koni. Díla dětí, z kresebné soutěže na téma "Domov" nyní zdobí společné prostory.

Na nádvoří byli k vidění draví ptáci, výstava uniforem a zbraní Maďarské královské armády a hasičská technika Mirošovských dobrovolných hasičů.

Hudební a taneční vystoupení vystřídal i Králičí hop.

Velké poděkování patří obětavému personálu, který se podílel na přípravě a průběhu, ale i sponzorům, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit. I přes deštivé počasí odcházeli všichni spokojeni.

Fotogalerie: