14. jednání Krajské rady pro výzkum, vývoj a inovace PK

obrazek
08. července 2019 09:16, aktualizováno 08:16, Ing. Petra Ježková

14. setkání členů Krajské rady pro výzkum, vývoj a inovace Plzeňského kraje (dále jen KRVVI) se uskutečnilo 19. června 2019 na Krajském úřadě v Plzni. Hlavním předmětem zasedání bylo projednání 1. aktualizace Akčního plánu Strategie inteligentní specializace Plzeňského kraje. Členům KRVVI byly představeny projekty zařazené do jednotlivých strategických oblastí, byli seznámeni s jejich finančním objemem, plánovanými zdroji financování a garanty.

Dalším bodem jednání bylo ustavení inovačních odborných platforem, jejichž návrh vzešel z jednání odborníků na konferenci Inteligentní specializace regionu 2019, kterou pořádal Plzeňský kraj ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou Plzeňského kraje v květnu letošního roku. Členové KRVVI odsouhlasili vznik následujících 4 platforem:

  • NOVÉ MATERIÁLY
  • INTELIGENTNÍ VÝROBNÍ SYSTÉMY
  • CHYTRÁ MOBILITA
  • BIOMEDICÍNA A TECHNIKA VE ZDRAVOTNICTVÍ

Posledním bodem jednání pak byla diskuse nad stanovením vize rozvoje výzkumu, vývoje a inovací Plzeňského kraje do roku 2035.

Další jednání této platformy, které bude věnováno především dalšímu rozpracování vize a stanovení mise rozvoje VaVaI v Plzeňském kraji, předpokládáme v průběhu září 2019.

Soubory ke stažení